O nas
Naszym celem jest świadczenie usług serwisowych na terenie całego kraju przy zachowaniu najwyższego poziomu jakościowego

Szeroki wybór
Wybieraj spośród 3000 części

Zaufany partner
Postaw na solidność i doświadczenie

Bezpieczne płatności
Płać szybko, wygodnie i bezpiecznie

Gwarancja i serwis
Ciesz się gwarancją i niezawodnym serwisem


- O nas
Sperto - Inżynieria serwisu dla HoReCa, z myślą o Twoim sukcesie
Aktualnie głównymi klientami firmy są producenci sprzętu tacy jak: Convotherm, Merrychef, Astoria – dla sieci Coffe Costa ( ponad 100 sklepów na terenie całego kraju ), Bravilor Bonomat, Hobart. Operatorzy: Eurest, DO&CO, Impel, Atalian, IBC. Sieci hotelowe np. Gołębiewski czy Radisson, klienci indywidualni jak np. Google i dziesiątki restauracji na terenie kraju oraz kluczowe na rynku polskim firmy handlowe w imieniu których Sperto s.c. świadczy „outsourcingowo” usługi serwisowe.
- nasza historia
Historia Sperto
grudzień 2000 r.
Firma zostaje założona w grudniu 2000 roku przez Jakuba Parcheta, który pracując od 1998 r. w Multivac Sp. z o.o., przechodzi pierwsze szkolenia oraz jest serwisantem odpowiedzialnym m.in. za instalację oraz serwis piecy Rational. W pierwszej fazie działalności firma rozwija się na rynku lokalnym w Lublinie i województwie lubelskim.
2001 r.
W roku 2001 nawiązuję współpracę z Rational Polska Sp. z o.o., a działalności firmy przenoszę do Warszawy. Sukcesywnie rozwijam się i świadczę usługi w zakresie obsługi technicznej jako podwykonawca dla Rational PL na terenie całego kraju. Moja firma zostaje jednym z pierwszych Serwis Partnerów Rational w Polsce, w następnym okresie działalność zostaje rozszerzona o serwis urządzeń Meiko, Winterhalter, Retigo.
2008 r.
W roku 2008 nawiązuje z pomocą Rational DE znajomość z australijskim Serwis Partnerem – Paul Baker Electrical i podpisuje roczny kontrakt na m.in.: szkolenie pracowników PBE w zakresie serwisu Rational, co skutkuje chwilowym zawieszeniem działalności mojej firmy w Polsce i wyjazdem do Sydney.
2009 r.
Po powrocie w 2009 r. działalność zostaje odwieszona i wraz z M. Michalskim tworzymy Markoserwis s.c. . Firma dynamicznie rozwija swoją działalność, stając się jedną z pierwszych w kraju stricte serwisowych, nie zajmujących się handlem, ale specjalizującą się w świadczeniu profesjonalnych usług serwisowych sprzętu gastronomicznego.
2014 r.
W roku 2014 – współwłaściciel Markoserwis s.c. p. M. Michalski wychodzi ze spółki, zmieniam nazwę firmy na SPERTO s.c. kontynuując jej rozwój o marki grupy Manitowoc: Frymaster, Merrychef, ManitowocIce, Merrychef, jedocześnie Rational Polska rozwiązuje ze Sperto umowę RSP.
2016 r.
W marcu 2016 zostaje podpisana oficjalna umowa SLA pomiędzy Manitowoc a Sperto nadająca autoryzację Convotherm, Manitowoc Ice i Frymaster. W 2016 roku po ukończeniu kursu „train for trainers” zostaję pierwszym w historii szkoleniowcem marki Convotherm spoza fabryki odpowiedzialnym za szkolenia techniczne serwisantów w Polsce, Estonii, Łotwie i Litwie.

- klienci
Zaufali nam:
























